JOMA-Medical vzwNa meer dan tien jaar ervaring in de hulpverlening werd het tijd om zijn passie voort te zetten op zelfstandige basis.


Als 15-jarige zette Jobbe de eerste stap in de hulpverlening.  Door de ervaring bij meerdere EHBO diensten, en als ambulancier voor de dringende geneeskundige hulpverlening is de nodige on-the-ground ervaring aanwezig. Met een attest bedrijfsbeheer en de reeds

jaren ervaring als voorzitter bij een

vrijwilligersorganisatie is er organisatorisch

een sterke basis opgebouwd. Samen met zijn partner Steffie en goede vriend Matthijs richten hij op 30/07/2020 Joma-medical vzw op. Met als doel EHBO op evenementen. Omdat de evenementen uit bleven omwille van de covid-pandemie zochten zij naar extra mogelijkheden. Hierbij is beslist om de ziekenwagen ook in te zetten in voor "Niet Dringend Liggend Ziekenvervoer". Met de vernieuwde wetgeving was dit geen simpele opdracht. Vanaf 01/07/2021 moeten alle ziekenwagens hiervoor een vergunning hebben. Echter hield dit hen niet tegen om er volluit voor te gaan. Alles werd zorgvuldig in orde gemaakt voor de keuring. En er werd zelfs geïnvesteerd in een 2de ziekenwagen. Op 02/06/2021 was het dan  zover. Onze wagens, materialen, dienst en leden werden grondig geïnspecteerd en we behaalde de vergunning als eerste ambulancedienst in de kempen. 


Aanvullend zijn we een ruimdenkend, jong en dynamisch team. Dit maakt van ons een flexibel team dat een op maat gemaakte dienstverlening kan aanbieden. Ook trachten wij te blijven investeren in modern en up-to-date materiaal.


Onder het motto "samen sterk" werken wij met gemotiveerde vrijwilligers die voldoende kennis hebben om uw evenement op professionele wijze te kunnen bijstaan. Enkel erkende leden die de het attest ambulancier NDLZ, verpleegkundige of arts hebben staan in voor proffesioneel niet dringend liggend ziekenvervoer. Vele van onze leden zijn ook beroepsmatig actief binnen de zorg. 


 

JOMA-Medical is een vzw opgericht op 30/07/2020 door:

Steffie V., Matthijs D.L. en Jobbe M.