JOMA-Medical vzwNa meer dan tien jaar ervaring in de hulpverlening werd het tijd om zijn passie voort te zetten op zelfstandige basis.


Als 15-jarige zette Jobbe de eerste stap in de hulpverlening.  Door de ervaring bij meerdere EHBO diensten, en als ambulancier voor de dringende geneeskundige hulpverlening is de nodige on-the-ground ervaring aanwezig. Met een attest bedrijfsbeheer en de reeds

jaren ervaring als voorzitter bij een

vrijwilligersorganisatie is er organisatorisch

een sterke basis opgebouwd. Samen met zijn toenmalige partner Steffie en zijn goede vriend Matthijs richtte hij op 30/07/2020 Joma-medical vzw op met als doel EHBO te voorzien op evenementen. Omdat de evenementen uitbleven omwille van de covid-pandemie zochten zij naar extra mogelijkheden. Hierbij is beslist om de reeds aangekochte ziekenwagen ook in te zetten in voor "Niet Dringend Liggend Ziekenvervoer". Met de vernieuwde wetgeving was dit geen simpele opdracht. Vanaf 01/07/2021 moeten alle ziekenwagens hiervoor een vergunning hebben. Echter hield dit hen niet tegen om er volluit voor te gaan. Alles werd zorgvuldig in orde gemaakt voor de keuring. En er werd zelfs geïnvesteerd in een 2de ziekenwagen. Op 02/06/2021 was het dan zover. Onze wagens, materialen, dienst en leden werden grondig geïnspecteerd en we behaalde als eerste de vergunning "Ambulancedienst Niet Dringend Patiëntenvervoer" in de kempen. 


Aanvullend zijn we een ruimdenkende, jonge en dynamische team. Dit maakt van ons een flexibel team dat een op maat gemaakte dienstverlening kan aanbieden. Wij blijven investeren in modern en up-to-date materiaal.


Onder het motto "samen sterk" werken wij met gemotiveerde vrijwilligers die voldoende kennis hebben om uw evenement op professionele wijze bij te staan. Enkel erkende leden die het attest ambulancier NDLZ, verpleegkundige of arts hebben, staan in voor professioneel niet dringend liggend ziekenvervoer. Vele van onze leden zijn ook beroepsmatig actief binnen de zorg. 


Sinds April 2023 verhuisde ons wagenpark en materiaal naar de Harmoniestraat in Turnhout. Onze hoofdzetel in Arendonk werd te klein waardoor we genoodzaakt werden een andere locatie te zoeken.

Deze hebben we gevonden in het Square Point Business Center. Hier huren wij 1 loods en 1 kantoorruimte. Deze locatie ligt in het centrum van Turnhout vlak bij het station en bushalte. Dit geeft onze leden de mogelijkheid om ook met het openbaar vervoer naar onze standplaats te komen. 


 

JOMA-Medical is een vzw opgericht op 30/07/2020 door:

Steffie V., Matthijs D.L. en Jobbe M. 
Sinds 2024 waait er nieuwe wind binnen de vereniging.

Joma-medical vzw neemt afscheid van 2 bestuursleden. Matthijs en Steffie besliste om de vereniging te verlaten. Hierdoor werden 2 nieuwe bestuursleden aangeduid. Marc Mariën en Nanne Heesters namen deze taak op zich. 


Ook in 2024 richt Joma-medical vzw een 2de afdeling op in Herselt. Deze afdeling zorgt voor veel nieuwe leden binnen de vereniging. s